recept: Bolognai töltött tök, Kifőzde
Bolognai töltött tök
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 kisebb bébitök,
25-30 dkg darált pulykamell,
5 dkg gomba,
2 db félig főtt sárgarépa,
1 kis fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
0,5 l paradicsomszósz vagy
0,5 kg pucolt, átturmixolt paradicsom,
zsír, só, bors, oregánó, babérlevél



Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre párolom. Hozzáadom a szeletelt gombát, a kockára vágott répát és a húst. Az egészet átpirítom, megsózom, borsozom, oregánóval ízesítem.
Amikor kissé megpirult, felöntöm a paradicsomszósszal, vagy a 1/2 kg átturmixolt paradicsommal. Belerakom a babérlevelet, az áttört fokhagymát, és fedő alatt megpárolom.
Ha megfőtt, kicsit besűrítem néhány ek zabkorpával. A tököket keresztbe kettévágom, kivájom a belüket és kidobom.
Egy tepsit kibélelek fóliával, a fóliát befújom szójaolajjal. Rárakom a tököt, és beletöltöm a paradicsomos mártást.
Kis vizet öntök alá, letakarom fóliával és közepes lángon addig sütöm, amíg puha nem lesz a tök, ez kb. 20 perc.
Ekkor leveszem a fóliát, és nagy lángon megpirítom.
Sajtot is szórhatok a tetejére. Nagyon finom hidegen is.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Tamás Orsolya receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.20. Utoljára frissítve: 2009.02.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:09:33 - 1.47)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez